Äitienpäivä

24.04.2022

Meillä Koskenhengessä on monta erilaista äitiä. On suurperheen äiti, aikuisten lasten äiti, pikkukoululaisten äiti, teinien yh-äiti, bonusäiti, 5kk ikäisen vauvan äiti ja masussa kasvavan äiti.

Äitiys on ehkä yksi elämänkasvun paikoista suurin. Vanhemmuuden korkeakoulu, kuten oma äitini tapasi aina sanoa. Äitiyteen liittyy monesti ne elämän suurimmat tunteet: mittaamattoman valtava rakkaus, hellyys ja suojelunhalu, mutta myös ne pelot, epävarmuudet ja toisinaan myös turhautumiset ja kiukut osaavat olla valtavan kokoisia kun kyseessä on oma lapsi.

Äitienpäivän merkitys on juhlia äitiä. Kiittää ja osoittaa arvostusta.

Alkunsa äitienpäivä sai 1907 Yhdysvalloista Philadelphiasta, jossa pidettiin muistojuhla kuolleiden äitien muistolle. Suomeen äitienpäivä rantautui noin 1918. Viralliseksi liputuspäiväksi äitienpäivä nostettiin vasta 1947, vaikka jatkosodan aikana 1942 Marsalkka Mannerheim myönsi kaikille Suomen äideille vapauden ristin.

Monissa perheissä perinteisiin kuuluu herättää äiti onnittelulaululla ja kakkukahveilla. Usein myös muu perhe valmistaa äitienpäivälounaan tai vie äidin ja isoäidin ulos herkuttelemaan. Äitienpäivä onkin yksi herttaisimmista kevään juhlista, johon valmistaudutaan niin päiväkodeissa, kouluissa kuin kodeissa.

Miten teillä vietetään äitienpäivää?

Tarjoillaanko äidille kakkukahvit sänkyyn kukonlaulun aikaan vai laittaudutteko juhlatamineissa ulos syömään lounasta? Onko teillä jotain omia erityisiä äitienpäiväperinteitä, tiettyjä kukkia, vakioherkkuja, lauluja tai tekemisiä jotka säilyvät samoina vuodesta toiseen?

Meillä Koskenhengessä tarjoillaan äitienpäivänä juhlava kattaus keväisiä makuja mahan täydeltä. Kattaukset klo 11:30 ja 14. Pöytävaraukset tekstarilla: 0503308055. Kerro seurueesi koko ja mahdolliset allergiat.

Myös kotileipurien hommaa helpotamme suussasulavilla tilauskakuilla, joiden makuvalikoimassa tulee suorastaan valinnanvaikeus: punaherukkaista herkkua vai mansikkaista raparperikakkua, vai ehkä kenties lakkasuklaakakkua tai tuplasuklaaviettelystä. Kurkkaa koko valikoima verkkokaupasta: https://koskenhenki.bestorante.com/ ja tee tilauksesi viimeistään torstaihin 5.5. klo 14 mennessä ja tilauksen nouto la 7.5. klo 12-15.