Kosken Kuohu - oma olut

25.04.2023
"Kosken Kuohussa kättä lyövät virtaavan veden voimat ja vakaana seisovan tammen vahvuus. Villi ohravierre leppyy lempeiden viskitynnyrilastujen syleilyssä, muodostaen pehmeän makujen liiton, joka sulkee syliinsä vahvan varmasti kuin uitosta kotiin palaava tukkijätkä."

Näillä sanoilla lanseerattiin Koskenhengen ikioma vaajakoskelainen olut: Kosken Kuohu.

Oluen valmistaa pienpanimo 1000 Lakes Distillery tuossa rapian 10km päässä Villa Jääskelässä ja se on nautittavissa huurteisen kylmänä Naissaaren Koskenhengessä, tekisi mieleni lisätä helteisellä terassilla, mutta Suomen kesä, tiedätte kyllä 🤷‍♀️

Kesää kohti kun mennään, niin pistimme viranomaiselle hakemuksen myös ulosmyyntiluvista. Eli jahka hakemus on leimattu ja lupa taputeltu, niin tätä ja muutakin olutvalikoimaamme on ostettavissa mukaan kotiin, saunaa, veneelle, vierasvaraksi tai viemisiksi.

Kosken Kuohu on Amber Ale tyyppinen pintahiivaolut, jonka tuotantoprosessissa on käytetty vanhoista viskitynnyreistä vuoltuja lastuja. Näin Amber Alelle tyypilliseen karamellisen makeaan makuun on saatu täpäkkä ryhti ja viskin aromi, niin tuoksuun kuin makuun. Väri on punertavan kuparinen ja kirkas. Kosken Kuohu suositellaankin tarjoiltavaksi tuopista, jolloin sen tuoksu ja väri pääsevät oikeuksiinsa ja makuaistin lisäksi saadaan nautintoja muille aisteille.

RavintoLoitsija itse rakastaa nauttia tuopposensa erityisen jääkylminä, mutta jos vain makustelija malttaisi antaa juoman lämmetä hetkisen, niin Kosken Kuohusta nousee esiin lisää tammisia ja makeita vivahteita, löysipä joku testimaistaja jopa lakritsin makeutta. Parastahan tämäkin herkku on jaettuna hyvässä seurassa, kiireettä ja tähän hetkeen keskittyen.

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan maltaisista hörpyistä tällä viikolla ke-la klo 11-18 ja vapun jälkeen kesän aukioloajoin: ti-la klo 11-20 ja su klo 12-18.

Valokuva ja etiketin kuva: Juho Yläjärvi Brownbear ART