Milloin latasit itseäsi?

17.08.2022

Vieläkö on kesää jäljellä? Leppeän loman jälkeen olo on täynnä virtaa ja arki rullaa helpommin. Vaan millä säilyttää se loman jälkeinen hehkuvan energinen olo?

Hengähtämällä hetken nauttimassa arjesta lisäät omaa jaksamistasi ja hyvinvointiasi. Varsinkin me äidit ja muiden huolehtijat hoidamme helposti vain muita, järjestämme juttuja ja organisoimme ohjelmaa.

Entäs jos järjestäisit jotain ihan vaan itsellesi? Tuntuuko itsekkäältä? Niin tuntui minustakin vielä jokunen vuosi sitten. On ollut melkoista opettelua tajuta, että tätäkin konetta pitää ladata, jotta se kulkee. Tuon opinkappaleen kuljettuani olen alkanut ajatella jopa niin radikaalisti, että kyllähän elämässä on oikeus myös hyvään, nautintoon, iloon ja onneen. Sitä elämän muuta antia kun saamme osaksemme ihan järjestämättäkin.

Nykyään, keski-iässä, opettelen lisäämään elämääni hyvää. Milloin sinä aloitit tämän elämänläksyn opettelun?

Millainen olisi sinun hyvä hetkesi?

Minun on rauhallinen kävelylenkki veden äärellä, luonnonhelmassa, meditointi tai ihan vaan hengittely ja ilmasta ja ympärillä olevasta nauttiminen kaikin aistein. Ehkä hieman päiväkirjan kirjoitusta tai lempikirjan lukemista (paitsi, että lukeminen ei jäisi hetkeen, uppoaisin tuntitolkulla tarinaan kadottaen ajan ja paikan tajun, oi kuinka ihanaa!). Iltapalaksi kupillinen tuoksuvaa teetä hunajatilkalla ja tuoretta saaristolaisleipää savulohitäytteellä, tuoreella tillillä ja kirpsakalla pisaralla sitruunaa.

Millainen olisi sinun ikioma hyvä hetkesi? Sellainen, että kotiin palaa se ihana ja rentoutuneempi sinä, joka meinaa arjen keskellä jäädä vaille huomiota ja hellimistä. Pidä huolta itsestäsi! Tee se jo tänään!

Elämän iloisin terveisin,

RavintoLoitsija Marianne