Salakapakka

23.08.2022

Naissaaren Salakapakka on rouhean tunnelman pieni kellarisali ravintolatilan alla.

Paksut kiviseinät, oluttynnyrit, kynttilät ja hämyisät valot luovat hauskan tunnelman illanistujaisille, oluttastingeille, polttareille tai muille riehakkaammille juhlille.

Salakapakan tarina alkoi kun RavintoLoitsija Marianne tutustui Naissaaren kahvilan kiinteistöön kesällä 2020. Ostopäätös varmistui juurikin kellarissa, joka tuolloin oli täynnä romua, kummitusten hylkäämiä kolttuja, hiirten hajua ja muuta tarpeetonta törkyä. Loitsija kuitenkin näki kaiken kaaoksen läpi ja takkutukan alla alkoi kipunoida.

Ensimmäinen ajatus oli kellarisauna ja spa-osasto, mutta siihen eivät tilan korkeus ja ilmanvaihto olisi riittäneet, vesi- ja viemäröintivedoista puolimetristen kiviseinien läpi puhumattakaan.

Kellari tyhjättiin ja puhdistettiin perusteellisesti talvella 2021. Tarkoitus oli avata Salakapakka vappuun, mutta luonnonvoimat laittoivat kampoihin ja sulattivat kellarin oven eteen 40cm paksun jäälaatan, jonka sulamista sai kotvasen odotella ja rautakangella hakkailla, ennen kuin remonttia ja sisustusta päästiin jatkamaan.

Lopulta Salakapakan avajaisia vietettiin kesäkuussa, lähes kieltolain päättymisen merkkipäivänä.

Vanha tila ja jyhkeät kiviseinät henkivätkin historian lisäksi salamyhkäisyyttä ja monia mielikuvitusta kutittavia aiheita.

Salakapakka palvelee tapahtumailtaisin ja tilauksesta. Asiakaspaikkoja tilassa on 15-20. Huomaathan, että kellaritila on lämmityksestä huolimatta viileähkö, joten aivan pikkuhepeneissä täällä ei toinna juhlia.

Tiedustelut ja varaukset:  naissaaren@koskenhenki.fi tai puhelimitse: 050-3308055