Tiedätkö miksi ruokailuvälineet kiillotetaan?

Juhlapäivän aamu! Ennen kuin onnittelemme tämän päivän juhlijoita, niin kysytäämpäs tällainen hieman pähkinäisempi knoppijuttu.
Tiedätkö miksi ruokailuvälineet kiillotetaan?
Entä tiesitkö, että jokainen ravintolan lusikka, haarukka ja veitsi käy pesussa kaksi kertaa?
Kun
käytetyt aterimet korjataan pöydistä menevät ne ensin likoamaan
pesuaineveteen, ja sitten pääsevät huuhtelun kautta pötköttelemään
sikinsokin ensimmäiseen varsinaiseen pesuun tulikuuman veden ja
pesuaineen pyöritykseen.
Sen jälkeen aterimet lajitellaan
töröttämään omiin purkkeihinsa, ja pujahtavat uudestaan pesuun
lajitovereidensa kanssa tiskarin ojentamassa kurissa ja nuhteessa. Vielä
ennen buffaan tai kattaukseen pääsyä jokainen lusikka, veitsi, haarukka
ja otin käy näppärien sormien ja kiillotusliinan kautta.
Mutta miksi? Osittain tietysti puhtauden takia, jonka varmistaa liotus ja kaksinkertainen pesu, mutta myös estetiikan takia. Kalkkipitoisesta vedestä voi jäädä aterimiin harmahtavia pilkkuja. Kiillotusliinalla aterimet saadaan säihkyvän kiiltäviksi ja käsityöllä varmistetaan, että kattaukseen ei eksy yhtään rikkoutunutta, huonosti peseytynyttä tai muuten epäkelpoa lusikkaa, haarukkaa tai veistä.
Kauniisti katetut ja kiiltävät aterimet tuovat ruokailuhetkeen pientä arjen yläpuolelle nostattavaa tunnelmaan.
Ja nyt: kauhakaupalla onnea, iloa ja rakkautta kaikkien isänpäivään!